Óratípusok

 Gerincjóga – Nikivel

A gerincjóga olyan modern mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorral. A gerincjóga, mint csoportos mozgásterápia, harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, javítja a testtartást, oldja a nap folyamán felgyülemlett stresszt. Segít elsajátítani a helyes légzést, valamint javítja a relaxációra való képességét.

Köredzés – Nikivel

Olyan multifunkcionális edzésforma, amely kombinálja az izomerősítő gyakorlatokat az állóképességet fejlesztő aerob gyakorlatokkal. Az edzés javítja az anyagcserét, fejleszti a szív- és keringési rendszert. A tréning különböző állomásokon történik, más-más feladatokkal. A gyakorlatokat lehet saját testsúllyal, de eszközökkel is végezni, így a változatosság garantált.

Gyerektorna – Emővel

A gyerektorna 4-7 éveseknek ajánlott mozgásforma. A gimnasztika alapelemeit használjuk különböző eszközökkel, például labdával. Az óra keretében elvégzett feladatok fejlesztik a gyerekek egyensúlyát, mindennapi járását. Javítja a koncentrációt és az állóképességet, valamint kialakít a gyerekben egy igényt a rendszeres mozgásra.

Power Body – Emővel

Az egész test izomzatának erősítését célozza meg ez az óratípus. A legkülönbözőbb eszközöket használjuk segítségként az alakformáláshoz, az izmok tonizálásához. Minden korosztály számára ajánlott, kezdők is bátran belevághatnak.

Full kondi – Emővel

Az óra célja az izmok erősítése, a légzés- és a keringési rendszer fejlesztése. Az egész testre kiterjedően végzünk gyakorlatokat, a főbb izomcsoportokat megcélozva. Izomcsoportonként 2-3 gyakorlatot hajtunk végre különböző eszközökkel. Kifejezetten olyanoknak ajánljuk ezt a mozgásformát, akik már eddig is rendszeresen edzettek.

Zumba – Cilivel

A zumba órát a Down Alapítvány egyik ügyfele, Cili tartja. A zumba Kolumbiából származó könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, mely fitness program is egyben. Aerobik és különböző táncok lépéseiből tevődnek össze a mozdulatok. Olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, calypso, reggaetón és a hastánc.