Az első edzés – Hogyan kell elkezdeni a mozgást?

Mindenkinek van az életében olyan időszak, amikor hosszú kihagyás után érzi úgy, hogy ideje elkezdenie újra mozogni. Ilyenkor leülünk és azon gondolkozunk, mi hozza a leggyorsabb eredményt. Egy jól megválasztott mozgásforma, sok türelem és némi átgondolás elég ahhoz, hogy ne csak fellángolás legyen a mozgás elkezdése, hanem végre egyszer végig tudjuk csinálni és büszkék lehessünk magunkra, hogy milyen sokra vagyunk képesek.
Legelőször is fizikailag és lelkileg is fokozatosan kell ráhangolódni a mozgásra, az új életformára, hogy könnyen vegyük az akadályokat és elérjük kitűzött céljainkat. Szervezetünknek idő kell ahhoz, hogy a szokottnál nagyobb terhelést és erőkifejtést megfelelően bírja. Ehhez türelem kell. Néhány edzés után ne várjunk még látványos változást. Először az állóképességünk fog fejlődni, és ha nem a derékbőséget méregetjük folyamatosan, hanem észrevesszük azt, hogy könnyebben szaladunk a gyerek után, vagy hogy már sokkal könnyebben cipeljük a teli szatyrokat, erőt, kitartást ad a további edzésekhez.

Kezdetben érdemes napi harminc perces mozgást beiktatni a mindennapjainkba, ami lehet egy hosszabb séta is.
Kezdőként vagy újrakezdőként gyakran előfordul, hogy jönnek akadályok és kifogások, miért is kellene hanyagolni a mai edzést. Legyünk tisztában azzal, mik lehetnek nálunk a tipikus kifogások, és ha kell, keressünk valakit, aki megfelelően támogat döntésünkben és kitartásunkban.

Minderről bővebben az alábbi linken olvashattok:

Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/10736/hogyan-kell-elkezdeni-a-mozgast

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*